Nationale Kunstweek
Bosch
Bosch

WIE ZIJN WIJ? ..over kunstcollectief, contact en ons team

Stichting Kunst Collectief Barneveld

info@kunstcollectiefbarneveld.nl

BARNEVELD IS 2e KUNSTSTAD VAN HET JAAR 2018!

 

De uitslag van de verkiezing Kunststad van het jaar 2018 is bekend. Barneveld is op de tweede plaats geëindigd, na Blaricum! We feliciteren u hartelijk met dit prachtige resultaat! De toekenning van de eretitel is een onmiskenbare bevestiging van de aandacht die beeldende kunst en beeldend kunstenaars binnen uw gemeente krijgen.'

Namens David Polak, Bestuurslid Stichting Kunstweek

 

BARNEVELD - In de verkiezing 'Kunststad van het jaar' heeft Barneveld het tot de laatste ronde van de wedstrijd geschopt. Dat is bijzonder, want normaal dingen vooral grote steden mee naar de titel.

 

Andere genomineerde steden zijn Blaricum, Eindhoven, Gennep, Leiden, Maastricht, Noordwijk, 's-Hertogenbosch, Sint Anthonis en Weesp. Barneveld is dus de enige Gelderse plaats in de finale - die zij behaalde dankzij stemmen van wethouders Kunst en Cultuur en inwoners van verschillende gemeenten.

 

De stad moet nu vragen beantwoorden die inzicht geven in de wijze waarop het kunstbeleid door de gemeente concreet wordt gemaakt. Op 11 november kiest een negenkoppige vakjury de winnaar. De winnende stad krijgt een trofee gemaakt door kunstenares Lidy Ponte.

 

De verkiezing wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Kunstweek van 4 tot en met 12 november.

BRON: Omroep Gelderland

 

Nationale Kunstweek 2017 in Barneveld: Kunst Estafette in het paviljoen

 

Lees hier het artikel in de Barneveldse krant: Kunstpaviljoen op het Torenplein tijdens Nationale Kunstweek een succes!

 

KUNSTPAVILJOEN Net als vorig jaar heeft in de gemeente Barneveld een groep kunstenaars de koppen bij elkaar gestoken om een artistieke activiteit uit te voeren tijdens de Nationale Kunstweek 2017. De groep gaat deze activiteit als kunstestafette vormgeven in een mobiel atelier dat - anders dan vorig jaar (een bouwkeet) - ditmaal ruim, licht en comfortabel is! Op het Torenplein in het centrum van Barneveld wordt de hele week gewerkt aan eigen werk. Voorbijgangers kunnen via de ramen zien wat er in het atelier gebeurt, maar mogelijk word ook buiten gewerkt. De bedoeling is dat het KUNSTPAVILJOEN continu in gebruik blijft doordat dat kunstenaars elkaar opvolgen in etappes van 4 uur. Iedere kunstenaar neemt één of meerdere etappes voor zijn rekening.

 

 

 

Bosch
Teuni van den Berg
Bosch
Hanny van Ee
Bosch